keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

One day in Paris

Viime viikonloppuna kävin extempore pikavisiitillä koti-Suomessa. Päätös kotiin lähtemisestä syntyi vain kaksi päivää ennen lähtöä, olin hieman stressaantunut kesän työkuvioista ja tuntui että vaikka puhelimet ja sähköpostit toimivat tänä päivänä ihan mainiosti kommunikoinnin välineinä, oli hoidettavana silti muutamia käytännön asioita joiden selvittäminen kotona paikan päällä sujuisi noin tuhat kertaa helpommin. Kun onnistuin vielä bongaamaan Air Francen suhteellisen edulliset lentoliput keskiviikosta maanantaihin, ei siinä sen kummempaa miettimistä ollut. Keskiviikko aamuna lähdin matkaan Antibesista 7 jälkeen aamulla ja HKI-Vantalle laskeuduin hieman ennen puoltayötä. Siellä olivatkin odottamassa samaiset ihanaiset ystäväni jotka kolme kuukautta sitten lentokentällä hyvästelin <3 Viikonloppu kului ihan käsittämättömän nopeasti paikasta toiseen lentäessä, kavereita tavatessa ja asioita hoidellessa. Työasiat järjestyivät parhaalla mahdollisella tavalla, sain nauttia kotimaan  herkuista ja saunasta sekä vietettyä laatuaikaa kaikkien tärkeiden ihmisten kanssa. Enpä siis olisi voinut enempää olla tyytyväinen Suomi-visiittiini :)

Aikaisin maanantai-aamuna olikin aika pakata taas laukut autoon ja suunnata kohti lentokenttää. Matka takaisin Ranskanmaalle kulki samaa reittiä kuin Suomeen päin tullessani, Helsinki - Pariisi - Nizza. Tällä kertaa edessä oli Pariisissa yli 12 tunnin välilasku, joten ajattelin käyttää sen tehokkaasti hyväkseni kaupungilla kierrellen. Lentoni laskeutui Pariisin Charles de Gaullelle n. 10.00 aamulla ja sieltä jatkoin RER B junalla kohti keskustaa.

Station Châtelet-Les Halles
Gare du Nord
Suomeen päin tullessani toin matkalaukullisen paksumpia vaatteita ja muuta ylimääräistä tavaraa pois saadakseni hieman vähennettyä lopullisen kotiinpaluun tavaramäärää. Mukaan Suomesta ajattlelin napata korkeintaan muutaman kevyen kesäpaidan ja mekon.. Nooh, en oikein tiedä mitä tälle kerrassan hienolle ajatukselle tapahtui, mutta kotiin tullessani matkalaukkuni painoi 22 kg - takaisin Ranskaan lähtiessä 28 kg... Se siitä käytännöllisyydestä :D No, voin kertoa että sen 28 kilon laukun raahaaminen paikasta toiseen ei todellakaan ollut mikään mieltä ylentävä kokemus. Olin etukäteen suunnitellut että jätän laukun säilöön Châtelet-Les Halles asemalle, joka sijaitsee lähellä hyvällä paikalla lähellä nähtävyyksiä ja ostoskatuja. Se sijaitsee myös Orlyn lentokentälle kulkevan junan reitillä, josta lentoni Nizzaan lähtisi myöhemmin illalla. Sain laukun raahattua ylös alas portaita (hissit eivät tietenkään olleet toiminnassa) ja löysin infotiskin josta lähdin selvittämään laukkusäilytys paikkaa. Aika nopeasti kävikin selväksi, ettei Châtelet-Les Hallesissa ollutkaan minkäänlaista paikkaa matkatavaroiden säilytykseen. Lähimmät asemat joilta sellainen löytyi olivat Gare du Nord ja Gare de Lyon. Koska ainoastaan Nordilta kulki junareitti Orlyyn oli se ainoa vaihtoehto laukun säilytykselle. Siispä takaisin junaan ja kohti Nordia. Siellä vierähtikin reilu tunti, jonka aikana meinasi jo usko loppua että koko laukkusäilytystä löytyisi sieltäkään. Lopulta 4 kerran ohjeiden kysymisen jälkeen (kolmen ensimmäisen ihmisen neuvot johtivat kulkemaan asemaa ympäri kerroksesta toiseen, ilmeisesti laukkusäilytyspaikka on joskus sijainnut toisella puolella asemaa) löysin kyseisen paikan. Vinkkinä matkanvarelle, jos jollakin ikinä tulee tarvetta matkatavarasäilytykselle Gare du Nordilla, se löytyy helpoiten menemällä ylimmälle tasolle josta lähtevät kaikki Eurostar, Thalys ja TGV junat. Sieltä raiteen 3 kohdalta käännyttäessä vasemmalle löytyy liukuportaat alemmalle tasolle, ja laukkusäilytys on välittömästi siinä oikealla puolella. Se kustantaa normi kokoiselle matkalaukulle 9,50 € / 24h.

Kirjaimellisesti lähes kolmekymmentä kiloa kevyempänä oli huomattavasti helpompi jatkaa matkaa kohti keskustaa. Otin ensimmäisen metron takaisin Châtelet-Les Hallesille jossa vaihdoin Champs Élyséesin päähän Riemukaarelle vievään metroon. Tässä vaiheessa päivää kello lähenteli puolta kolmea, olin ihan uuvuksissa aamuisesta matkalaukun raahaamisesta eikä ajatus ympäri kaupunkia juoksemisesta nähtävyydeltä toiselle juurikaan houkutellut. Kuin tilauksesta eteeni pysähtyi turistibussi, jonka matkareitti kiersi kaikki suurimmat nähtävyydet. Siinä bussin katolla auringon paisteessa vierähtikin pari tuntia varsin mukavasti :) Ja Pariisi näytti ihan yhtä upealta kuin ennenkin.

Arc de Triomphe
Spring in Paris



Paris at night

1 kommentti:

  1. Moi Emmi. En tiennyt yhtään että sulla on tälläinen blogi! KIVA!! Nyt pääsen seurailemaan..ihania kohteita ja kuvia :)

    VastaaPoista