maanantai 2. tammikuuta 2012

16 Boulevard Maréchal Foch

Bonsoir mes amis! Täällä sitä nyt sitten ollaan, pitkän päivän jälkeen perillä kohteessa.

Vaikka kohtuuttoman aikaisiin aamulähtöihin kuinka yrittää varautua ja organisoida kaiken mahdollisimman hyvin etukäteen, niin kiire ja kaaoshan siitä kuitenkin aina seuraa. Eikä tämäkään lähtö suonut poikkeusta tapahtuvan ja kommelluksia arvatenkin matkatavaroiden osalta oli odotettavissa. Tälläkin kertaa kuvittelin suoriutuneeni pakkausprosessista vähintäänkin kiitettävästi, kun kotona viimeisen kerran matkalaukun sulkiessani se painoi 5 kg alle sallitun rajan, ja lentolaukku juuri sen sallitun 8 kilon verran. Mutta eihän se nyt sitten taas niin nappiin mennytkään. Check-in tiskillä kävi ilmi, että kotivaaka olikin tehnyt tepposet ja sen näyttämän 6,9 kilon sijasta lentolaukun todellinen paino olikin 12,8 kg... Hups :)  Check-in virkailijan kanssa käydyn neuvottelun jälkeen sain onneksi siirrettyä vielä osan tavaroista isoon laukkuun ja lähetettyä saattajien matkassa (Kiitos ihanat <3) muutamat kengät paluupostissa takaisin kotiin, ja avot! Sekä laukut että allekirjoittanut ehtivät kuin ehtivätkin ajoissa koneeseen.

Joe & the Juice
2h yöunien jälkeen ei sitten tarvinnutkaan lentomatkojen aikana avata HKI-Vantaalta ostettua pokkaria, vaan molemmat matkat taittuivat hyvin tiiviisti unten mailla. Kööpenhamina - Nizza välillä ehdin nukahtamaan ennenkuin kone oli edes ehtinyt nousta, ja taisin havahtua viimeisestä horroksesta siihen, kun koneen pyörät osuivat ensimmäisen kerran Ranskan maan-kamaralle. Kööpenhaminassa ehdin parin tunnin välilaskun aikana piipahtamaan yhdessä Kasturpin lentokentän lempipaikoistani, Joe & the Juicessa. Kyseessä on Tanskalainen ketju, joka myy aivan taivaallisen hyvää tuorepuristettua mehua mitä erilaisemmilla makuvaihtoehdoilla. Suosittelen lämpimästi tutustumaan, jos satutte kyseisen ketjun mehubaarin bongaamaan!

Lentoni laskeutui siis Nizzan kansainväliselle lentokentälle noin 13.00 paikallista aikaa. Sain laukun melko nopeasti ja pääsin soittamaan vuokranantajani yhteyshenkilölle, jonka oli määrä tulla luovuttaamaan avaimet asuntoon ja opastamaan siihen liittyvissä käytännön seikoissa. Kevään aikana minun ja kämppikseni tukikohteena toimiva asunto sijaitsee Antibesissa, reilu 15 kilometriä Nizzasta rannikkoa pitkin länteen päin ja seuraavaksi olikin ohjelmassa oikean bussin metsästys. Tämä selvisikin helposti ja ystävällinen nainen turisti-infossa ohjasi minut Terminaali1:n edessä olevalle bussilaiturille, josta Antibesissa pysähtyvä bussi nro 250 Cannesiin lähtee. Sain lipun ostettua ja hetken odoteltuani istuinkin busissa matkalla kohti määränpäätä. Bussissa oli lisäkseni vain yksi matkustaja, todella ystävällinen ja puhelias norjalaisrouva joka oli lähtenyt Norjasta pakoon juuri ostamastaan asunnosta remontin tieltä, ja päättänyt viettää sen ajan Nizzassa opiskelemalla Ranskaa. Tältä mukavalta rouvalta sain paljon vinkkejä mm. mitä busseja / junayhteyksiä kannattaa käyttää ja miten tammikuun vaihteleviin sääolosuhteisiin kannattaa pukeutua. Päivällä kun saattaa olla jopa +17 lämmintä ja yöllä lämpötila voi laskea pakkasen puolelle. Säätilojen haltija olikin ilmeisesti päättänyt olla aiheuttamatta liian suurta kulttuurishokkia Suomen sääolohin tottuneelle turistille, sillä kuulemani mukaan ensimmäistä kertaa kuukauteen oli ilma tänään todella synkkä ja sateinen. Lämpötila onneksi jaksoi kivuta reilusti +10 asteen paremmalle puolelle, joten pienet tihkusateet ja mustat pilvet eivät juurikaan haitanneet. Bussin pysähtyi lähelle Antibesin juna-asemaa, josta jatkoin vielä taksilla perille asti. Matkaa olisi ollut kävellen n. 10-15 minuuttia, mutta kaikkien laukkujen kanssa totesin helpommaksi vaihtoehdoksi hypätä taksin kyytiin.

Asunto osoitteessa 16 Boulevard Maréchal Foch, 06600 Antibes vastasi onneksi kaikkia ennakko-odotuksia ja taloksi asettuminen sujui melko nopeasti. Erityisen iloinen olin odottamattomasta vaatehuoneesta, jonne mahtui hyvin järjestelemään koko matkalaukun sisällön... Ja ehkä sinne mahtuu myös muutama ostoslistalla oleva vaatekappale :P Onneksi mun kämppis saapuu maisemiin jo huomenna, voi olla että viikon päästä olisi hyllyt jo täyttyneet muiltakin osin kuin omalta puolelta... Tässä muutama kuva asunnosta;





Huomenna olisikin sitten edessä ensimmäinen koulupäivä, tai oikeastaan ennemminkin perehdytys tulevaan kevääseen ja selvittelyä miten kaikki kurssit ajoittuvat / toteutetaan. Tiedossa on myös ensimmäinen kohtaaminen muiden vaihtareiden kanssa ja mahdollisesti illalla jotakin viihteellisempää aktiviteettia. Mutta näistä lisää myöhemmin, pysykäähän kuulolla... :)


5 kommenttia:

  1. kiva kun jaksoit heti kirjottaa kuulumisia :) ja hyvä et pääsit turvallisesti perille! pidä hauskaa ihanainen! <3

    VastaaPoista
  2. Oi vaikuttaa niin kivalta! -Meri-

    VastaaPoista
  3. WOW! Niin se arki on toista muutaman tunnin päässä <3
    Anu

    VastaaPoista
  4. Kuulolla! <3 -Hertsu-

    VastaaPoista
  5. Niiiin upee kämppä! Mä pistän sulle postii tulemaan, pidä hauskaa siellä ! :)
    -Kaisa

    VastaaPoista