sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Le champagne pour 20 000 € ?

Vaikka asummekin vain 15 kilometrin päässä Nizzan keskustasta, en ole vielä kertaakaan ehtinyt käymään tutustumassa kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Perjantaina meillä oli kuitenkin kaksi hyvää syytä tehdä päiväretki Rivieran pääkaupunkiin; Suomen presidentinvaalien ennakkoäänestys, sekä keskiviikkona alkaneet alennusmyynnit. Winter & Summer Sales ovat täällä isoja tapahtumia, joita mainostetaan näyttävästi jo paljon ennen alejen alkua. Kaikki liikkeet aloittavat alennusmyynnit samaan aikaan ja ne jatkuvat viiden viikon ajan. 

Aéropole Arenas
Ennen alelöytöjen metsästystä meidän piti löytää konsulaatti, jossa äänestys järjestettiin. Konsu-laatti toimii myös Koneen toimitiloina Aéropole Arenas rakennuksessa lähellä Nizzan lentokenttää. Paikka ei ollutkaan ihan helposti löydettävissä, mutta muutaman väärän rakennuksen ja hissi-seikkailun jälkeen löysimme lopulta oikeaan osoitteen. Äänestämässä oli myös muita suomalaisia, joista yksi vanhempi mies kertoi juuri nähneensä meidät vähän aikaa sitten kadulla ja tunnistaneensa suomalaisiksi ilman että oli kuullut kenenkään puhuvan; suomalaisiksi paljas-tava tekijä oli kuulemma Erikan takissa roikkuva heijastin, mitä ei käytetä missään muualla kuin Suomessa. Täysin uusi tieto, luulin että ne ovat ihan jos eivät nyt maailman, niin ainakin Euroopan laajuisesti käytössä olevia vempeleitä :) Kansalaisvelvollisuuden suoritettuamme lähdimme kohti keskustaa ja kauppoja. Mukaan matkalta tarttuivat musta paljettimekko (Jennyfer), läppärin suojapussi (pakollinen hankinta, Fnac) sekä äidille tuliaisiksi 12 kpl pitkään etsittyjä hopeisia katelautasia. Niiden toimittaminen kotiin voi tosin olla hieman ongelmallista, sillä ne painavat jonkin verran :D Mutta toisaalta, onnistuin joskus kuljettamaan Luxembourgista kaksi isoa taulua ensin junalla ja sitten lentokoneella halki Euroopan ehjinä perille, joten eiköhän tämäkin pulma vielä jotenkin ratkea :)

Kiss-Club Juan-les-Pins
How about a bottle of Crystal?
Olimme päättäneet jo alkuviikosta, että lauantaina lähdetään ensimmäistä kertaa ulos oikein kunnolla, eli kohti Juan-les-Pinsin clubeja. Valitsimme kohteeksi Kiss Clubin, joka olikin aikamoinen kokemus. Sisään ei todellakaan voinut kävellä suoraan pääsymaksun hinnalla, vaan ovella seisovat portsarit arvioivat hyvinkin tarkasti kuka menee sisälle ja kuka jää ulos. Toisin sanoen jos satut näyttämään siltä että olet ottanut yhdenkään viinilasin liikaa, asusteesi tai vaatteesi eivät miellytä, olet seurueessa johon kuuluu pelkästään vain miehiä tai muuten vaan ulkoinen habituksesi ei miellytä, niin sisälle ei ole mitään asiaa. Meidän seurueessamme oli 5 naista ja 3 miestä, ja tämä oli ilmeisesti soveltuva kokoonpano, sillä pääsimme muutaman tovin kestäneen päästä varpaisiin tarkastelun jälkeen kaikki sisälle, naiset ilmaiseksi ja miehet 15 € sisäänpääsymaksulla. Paikka oli ihan huippu tyylikäs ja musiikki hyvää, mutta näillä ominaisuuksilla oli kuitenkin kääntöpuolensa, joka valkeni siinä  vaiheessa kun ensimmäistä kertaa suuntasin baaritiskille ja olin tilaamassa drinkkiä. Sillä hetkellä piti pari kertaa hieraista silmiä. Drinkkien hinnat olivat n. 15 €:sta ylöspäin, mutta listalta löytyi myös shampanjaa joka maksoi 20 000 € !?! Ilmeisesti täällä kesäaikaan tosiaan liikkuu hieman varakkaampaa väkeä, joille melko tavallisen vuosipalkan hintaiset shampanjat kuuluvat ihan perus baari-iltaan :D

Plage de la Salis

Pari päivää sitten tekemämme lupauksen seurauksena päädyimme tänään Annin kanssa heittämään talviturkit Plage de la Salis rannalle. Päivän olisi ehkä voinut valita paremminkin, sillä lämpötila oli tänään kylmin mitä se on tähän mennessä ollut vielä kertaakaan (+11°C). Lisäksi ranta näyttää tähän aikaan vuodesta aika likaiselta, kylmältä ja kaiken kaikkiaan harvinaisen epämiellyttävältä uimapaikalta :D Toivottavasti kesäaikaan näkymät ovat paremmat. Sisu ei kuitenkaan antanut periksi luopua ideasta, varsinkin kun olimme uhonneet Puolalaiselle Michaelille, että me suomalaiset kyllä uimme vaikka avannossa. Niinpä tallustelimme kiltisti rantaan iltapäivällä pyyhkeet mukana ja sen kummempaa aprikoimatta suoraan mereen. No, on sitä lämpimämmässäkin vedessä tullut joskus polskittua...

Loppuun mainittakoon vielä, että odotan erittäin suurella innolla ensi viikon jälkeen alkavaa ranskan kielikurssia ja sanavaraston kartuttamista ...Jonka seurauksena toivottavasti esim. McDonaldsissa ei enää tarvitsisi tilata juustohampurilaista ilman sikaa sen sijaan että sen tilaisi ilman suolakurkkua.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti