sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Out and About

Loppuviikko täällä Rivieran auringon alla on sujunut leppoisissa merkeissä. Koulu alkaa virallisesti vasta maanantaina, joten on ollut pitkä viikonloppu aikaa hengähtää ja vähän katsella mitä kaikkea lähiympäristö tarjoaa.

Tähän alkuun täytyy todeta, että kaikki ne ennakko-odotukset ja mielikuvat mitä minulla oli Etelä-Ranskasta ennen tänne tuloani eivät pystyneet yltämään lähellekkään oikeaa todellisuutta. Absolutely stunning - mikään ilmaisu ei pysty paremmin kuvailemaan tätä paikkaa. Raikas ilma, vehreä luonto, henkeäsalpaavat maisemat ja aurinkoiset & lämpimät päivät ovat saaneet kotiutumisen tapahtumaan yllättävänkin nopeasti. Lämpötila on noussut joka päivä 15 asteen paremmalle puolelle eikä sateita ole ensimmäistä päivää lukuunottamatta näkynyt. Lisäksi kaikki stereotypiat ranskalaisten töykeydestä ovat unohtuneet ikiajoiksi. En ole kovin monessa paikassa tavannut yhtä paljon ystävällisiä ja helposti lähestyttäviä ihmisiä, jotka auttavat mielellään eksyneen näköistä turistia - jopa pyytämättä.

No se siitä hehkutuksesta, yritän olla ärsyttämättä enempää kaikkia Suomen lumi/räntäsateessa palelevia lukijoita, olisi nimittäin kiva omistaa ystäviä vielä tämän kevään jälkeenkin :) Mutta niinkuin pari iltaa sitten ruotsalaisten vaihtaripoikien kanssa totesimme, neljä vuodenaikaa vain saavat arvostamaan aurinkoa ja lämmintä ilmaa ihan toisella tavalla kuin jos se olisi ympärivuotista. Joten loppujen lopuksi olen ihan tyytyväinen oman kotimaani sääolosuhteisiin ...ainakin täältä käsin ;)

Kiva pikku "talo" matkan varrella
Perjantaina oli koko päivä vapaata ennen Interculturen organisoimaa Ranskalaista illallista. Päivällä kävimme lenkkeilemässä Cap d'Antibesin suunnalla, jossa ainakin taloista päätellen asuu jokseenkin vakavaraista väkeä. Muutama päivä sitten yritimme kävellä Juan-les-Pinsiin rantaa pitkin kiertämällä koko Cap d'Antibesin ympäri. 2 tunnin kävelyn jälkeen katsoimme karttaa ja huomasimme ettemme ole vielä lähelläkään niemen kärkeä, eli koko matkan kävelyyn kuluisi melkoisesti aikaa. Suunnitelmissa olisikin löytää jostakin käytetty pyörä, jolla voisi taittaa matkaa vähän nopeammin ja nähdä kätevämmin paikkoja kauempanakin keskustasta.

Illaksi meille oli tosiaan järjestetty ranskalainen illallinen Interculturen toimesta, mutta Nizzan sijaan päädyimmekin illallistamaan Antibesissa. Junat nimittäin olivat lakossa tyypilliseen ranskalaiseen tapaan ja paluu olisi ollut todella hankala järjestää, sillä bussit eivät kulje kovin myöhään. Meidän oli määrä tavata Place de Gaullella ja siitä lähteä etsimään ravintolaa johon mahdumme niinkin isolla joukolla. Hieman esimakua ranskalaisesta organisointikyvystä parhaimmillaan; n. 30 ihmisen joukkona odottelimme ulkona ilman pöytävarausta mihinkään ravintolaan tai edes pienintäkään aavistusta mihin olemme menossa. Vihdoin joku kävi kysymässä viereisestä ravintolasta josko heillä olisi mahdollista ottaa niin iso joukko sisälle ja saimme kuin saimmekin käytännössä koko ravintolan käyttöömme vain 15 minuutin lisäodottelun jälkeen. Restaurant Square Sud osoittautui ihan kelpo vaihtoehdoksi, jossa meille tarjoiltiin jälleen ranskalaisittain tyypillinen ménu, alkuruoaksi Nizzan salaattia ja pääruoaksi Entrecôte.



Lauantaina suuntasimme pienellä joukolla julkkisten ja eliitin suosimaan lomailukohteeseen Cannesiin, paikkaan jossa shampanja, kaviaari ja pohjattomat pankkitilit ovat arkipäivää. Rantaa pitkin kävellessä ei voinut kuin ihalilla toinen toistaan isompia, hienompia ja uskomattomampia jahteja. Sääkin oli jälleen kerran suosiollinen ja välillä tuntui kuin olisi ollut keskikesä, uskaltauduin jopa mereen kokeilemaan veden lämpötilaa. No, uimista saa vielä hetken odotella... Rantabulevardi Le Croisetten varrelta löytyivät kaikki maailman luxusbrändit, mutta me yllättävää kyllä suunnistimme ostoksille pienemmille  ja paremmin tarpeisiin soveltuville ostoskaduille. Tein myös ensimmäiset löydöt matkalaukun täytteeksi, ensimmäisiin ostoksiin menikin melkein viikko, vaikka kauppoja täältä kotikylästäkin toki löytyy :)

Sunnuntai onkin sitten mennyt löhötessä sohvalla ja päivittäessä blogia. Illalla olisi vielä tarkoitus viettää porukalla leffailtaa meidän luona. Meidän kämpästämme on kovaa vauhtia muodostumassa kokoontumispaikka pienelle vaihtariporukallemme, asialla saattaa toki olla jotakin tekemistä sen kanssa että asuntomme  keskeisen sijainnin lisäksi ainoastaan meillä on tällä hetkellä toimiva internet yhteys. Netin hankkiminen saattaa olla täällä hyvinkin pitkä ja hankala prosessi jos sitä ei valmiiksi asunnosta löydy. Suosittelen siis lämpimästi kaikkia tulevia vaihtareita hankkimaan asunnon jossa on se on jo valmiina ja sisältyy vuokraan.

Huomenna olisi sitten vuorossa ensimmäinen ihka oikea koulupäivä, aika pehmeä alku on tosin luvassa sillä luennot ovat illalla 17.30 - 20.30 ja osa kursseista alkaa vasta parin viikon päästä, joten ensi viikolla ei koulua taidakkaan olla kuin maanantaina ja tiistaina. Aikaa jää siis varsin runsaasti myös kaikelle muulle mukavalle oheistoiminnalle :)

Kivaa viikkoa kaikille siellä kotipuolessa! <3

Cannesin kuvasaldoa








1 kommentti:

  1. Ihanalta näyttää :) Olipas kiva lukea kuulumisia, kuulostaa siltä, että olet kotiutunut oiken hyvin!
    Terkkuja täältä Lappeesta ja ekalta koulupäivältä...äh lunta tulee ja pakkasta riittää :/ pitää varmaan laittaa lentoliput tilaukseen.

    Paljon halauksia, terkuin: Tiia

    VastaaPoista